Numele meu este Nicoleta Olteanu si sunt psiholog  acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania in psihologie clinica.

     Acum aproape 8 ani am pornit intr-o calatorie mai aprofundata de autocunoastere si evolutie personala, calatorie care m-a condus spre psihologie si numeroase cursuri de dezvoltare personala.  Alaturi de oameni minunati aflati in propria lor calatorie, am invatat ca fiecare dintre noi este unic, iar unicitatea ti-o poti descoperi  in relatie cu ceilalti , prin  gandurile, faptele, emotiile si dorintele tale.  

     In anii facultatii  viata mi–a scos in cale profesori minunati care mi-au deschis ferestrele spre o lume necunoscuta mie pana atunci,  cea a copiilor cu autism, al celor priviti ca fiind “ diferiti “.

     Am simtit sa-i cunosc si astfel am ajuns sa urmez cursurile de formare in analiza comportamentala aplicata. O echipa tanara , implicata, experimentata m-a ajutat sa descopar mai multe informatii despre acesti copii,iar orele de practica mi-au purtat pasii catre cele patru centre pe care le aveau la acea vreme si m-au adus fata in fata cu unicitatea pe care acesti copii o reprezinta in acest mare si colorat puzzle al umanitatii.

     O perioada am ales sa fiu voluntara la un centru care se ocupa cu dezvoltarea si integrarea psihosociala a copiilor, prin utilizarea principiilor comportamentale, unde am invatat cum sa implementez un plan de interventie in analiza  comportamentala aplica. Pe toata perioada trainigului RBT am beneficiat de ajutorul si sustinerea unei echipe profesioniste,  formate din consultante BCBA sau BCaBa.

     A venit natural dorinta de a lucra cu ei, de a redescoperi jocul, de a gasi noi si noi forme de comunicare cu ei, de a-i ajuta sa–si imbunatateasca abilitatile deficitare si sa-si diminueze barierele comportamentale. Fiecare dintre cei pe care i-am cunoscut mi-a imbogatit viata cu experiente inedite, m-a facut sa traiesc bucuria de a fi martora evolutiei lor, de asemenea, m-a ajutat sa-mi descopar propriile limitari si sa le depasesc.

     In cei aproape 5 ani de activitate am descoperit o varietate de copii, aflati in diverse etape ale dezvoltarii lor, copii care aveau nevoie de timp, intelegere si sustinere pentru a se putea integra intr-o societate care avea ea insasi nevoie de o pregatire pentru a-i intelege, accepta si cunoaste.

     In prezent, impreuna cu colaboratoarele si totodata colegele mele, formam o echipa care zi de zi ne aducem contributia cu dedicare si profesionalism , prin programe de parenting, terapie comportamentala aplicata si logopedie, in a-i ajuta pe acesti copii minunati care au ales sa ne cunoasca, sa-si gaseasca locul in acest puzzle multicolor al vietii. Fiecare piesa isi are rolul, vocea si importanta ei si pentru a avea o imagine completa, e nevoie sa lasam unicitatea noastra si a celorlati sa se manifeste.

                                                           “Sunt unic/a la fel ca toti ceilalti! “